Carnavalsparty XXL

Carnavalsparty XXL

Wanneer

11 november 2022    
20:00 - 23:59

VIDEO Interview Carnavalsparty XXL

Op vrijdagavond 11 november barst het feest weer los bij Het Hagen.

Carnavalsvereniging De Keiensleppers organiseert een gezellige Carnavalsparty XXL. Dit jaar geen prinsenwissel maar een gezellige avond carnaval voor heel Haaksbergen. Er zijn optredens van De Pintermannen, Dj Yobo en Marco Kraats. Kom in je mooiste pak en maak er een mooie avond van.

Kaarten zijn voor 5 euro bij Andre’s Schoenservice en Van der Kuil Schoenservice te verkrijgen.

Over Carnavalsvereniging De Keiensleppers

Op 13 oktober 1967 is de carnavalsvereniging HKV De Keiensleppers opgericht in het dorpje Haaksbergen. Tijdens het carnavalsweekend staat Haaksbergen beter bekend als ‘t Asscherdorp. Binnen de vereniging zijn verschillende groepen actief, zo is er de Raad van 11, de Prinsengarde, de Kiezelsleppers, de Jeugdraad, de Dansmarietjes en de Dansgarde. Iedere groep heeft zijn eigen taak. Zo ondersteunen de Raad van 11 en de Dansgarde de Stadsprins en zijn adjudant tijdens het carnavalsseizoen, zodat er overal mooie en onvergetelijke feestjes ontstaan en ondersteunen de jeugdraad en de dansmarietjes de jeugdprins en de jeugdadjudant.

De meeste mensen denken dat carnaval een feestje is wat rond februari/maart een weekend lang plaats vind. De echte carnavalskenner weet dat op de elfde van elfde carnaval officieel is begonnen. De elfde van de elfde betekent de elfde maand, november, op de elfde dag. Dus op elf november begint voor alle verenigingen het carnavalsseizoen.

Kijk voor meer informatie op de website van Carnavalsvereniging De Keiensleppers

Meer over cultuur in Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera, interview en montage: Matthijs Prins
Een productie van RTV Sternet