Maak kennis met Jolanda Bouwmeesters

Aandachtsgebied: Beeldende Kunst

Mijn naam is Jolanda Bouwmeesters en ik ben beeldend kunstenaar/keramist. Ik woon al heel lang in het prachtige buitengebied van Haaksbergen maar kom oorspronkelijk uit Den Haag. Mijn hele werkzame leven heb ik met erg veel plezier en gedrevenheid in de evenementenbranche doorgebracht totdat een ernstige ongeneeslijke ziekte ervoor zorgde dat ik uit het arbeidsproces ben gerold. Na een experimentele behandeling knapte ik weer voldoende op en besloot ik om mijn dagen te gaan vullen met het maken van kunst. Ik begon met schilderen maar stapte al gauw over op keramiek en er bleek interesse voor mijn werk te zijn.

Inmiddels ben ik aardig thuis in de wereld van de kunst, ik heb op diverse kunstmarkten gestaan, her en der geëxposeerd en heb ik leuke kunstenaars leren kennen. Jammer genoeg kwam ik er al gauw achter dat het gesleep naar kunstmarkten toch wel te zwaar voor me was en broedde ik op een manier om toch in contact te blijven met kunstliefhebbers. Zo ontstond het idee voor een mooie beeldentuin aan huis. Wilt u meer informatie over deze tuin kijk dan eens op www.kleiboerderijhaaksbergen.nl

Daarnaast wil ik niet vereenzamen dus elk seizoen nodig ik diverse kunstenaars uit om in de beeldentuin te exposeren en organiseer ik met regelmaat ‘het kunstcafĂ©’, een plek waar kunstenaars elkaar ontmoeten en van gedachten wisselen. Al gauw werd duidelijk dat er aardig wat kunstenaars in Haaksbergen zijn die elk op eigen kracht proberen hun werk onder de aandacht van een breder publiek te brengen en dat is toch nog best lastig. Kunst staat ook helaas niet op de agenda van de politieke partijen in onze gemeente en een vereniging van kunstenaars is er ook niet.

Toen de CCH mij dan ook vroeg om plaats te nemen in de stuurgroep met als aandachtsgebied kunst hoefde ik daar niet over na te denken. Het is een perfecte manier om mij in te zetten voor de kunstenaars in onze gemeente door ze individueel in de spotlights te plaatsen en doordat we ons allemaal met elkaar verbinden, we mooie projecten van de grond te kunnen krijgen.