VIDEO Cultuurmakers – De Haaksbergse revue Allô Jannaô in Pole Position

Kunstblik nam een kijkje achter de schermen bij Allô Jannaô en trof daar een enorm leuk gezelschap!

Haaksbergen heeft een rijk en divers aanbod aan kunst en cultuur. Hier kan nieuw talent zich ontwikkelen. Steeds meer Haaksbergenaren en bezoekers in ons dorp genieten van cultuur. In Haaksbergen en de omgeving zijn veel cultuurmakers en kunstenaars actief. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal, maar vooral werken ze vanuit een passie, die zichtbaar is in hun kunstwerken.

Kunstblik nam een kijkje achter de schermen bij Allô Jannaô en trof daar een enorm leuk gezelschap! Wat een energie, plezier en saamhorigheid troffen we aan bij deze revue ‘familie’. Indrukwekkend!

Van de vele Twentse revuegezelschappen die na de oorlogsjaren het levenslicht zagen, is de Haaksbergse revue een van de weinigen die het gepresteerd heeft om al bijna 70 jaar onafgebroken, opnieuw een complete revue aan haar bezoekers te presenteren. Nooit hebben de oprichters kunnen vermoeden wat de gevolgen zouden zijn van hun doorzettingsvermogen. Duizenden mensen kunnen tot op de dag van vandaag genieten van hun pionierswerk.

Ze zijn al maanden bezig met het repeteren voor de gloednieuwe show. Daaraan vooraf gingen drie jaar bedenken, schrijven en uitstippelen van deze revue. In maart 2023 staan ze eindelijk weer op de bühne in Theater de Kappen Haaksbergen.

Op 1 januari 2023 ging de kaartverkoop van start. Op de website van Allô Jannaô kunt u de kaarten bestellen, en elke zondag tussen 11.00-12.00 uur zijn er leden van de kaartverkoop in het clubgebouw zodat u ook kaarten fysiek kunt bestellen.

Speeldata:
Vrijdag 10 maart 20.00 uur
Zaterdag 11 maart 20.00 uur
Vrijdag 17 maart 20.00 uur
Zaterdag 18 maart 20.00 uur
Vrijdag 24 maart 20.00 uur
Zaterdag 25 maart 20.00 uur

Over Kunstblik

Kunstblik is een initiatief van twee Haaksbergse kunstenaars, Erik Loman en Jolanda Bouwmeesters. Met hun kunstblik, een oldtimer volkswagenbus, rijden ze door Haaksbergen en omgeving om een blik op de plaatselijke kunstenaars (in de ruimste zin van het woord) te werpen. Ze vragen de kunstenaars op soms ludieke wijze het hemd van het lijf. Op deze manier zetten zij kunstenaars en hun werken in de spotlights die ze verdienen. Het duo sleept ook altijd een topfotograaf, Conan Street Photography, mee die een verassend flitsende fotoreportage van het geheel maakt.

Kijk voor meer informatie op de website van de Haaksbergse revue

Kijk voor meer informatie op de facebook pagina van de Haaksbergse revue

Kijk voor meer cultuurmakers op de website van de Cultuur Coalitie Haaksbergen

Kijk meer video’s van Kunstblik

Meer over cultuur in Haaksbergen

Kijk video’s over Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Interview: Jolanda Bouwmeesters en Erik Loman
Montage en tekst: Jolanda Bouwmeesters
Foto’s: Conan Street Photography
Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet