Cultuurmakers – Henk Berends

Henk Berends maakt zijn foto’s naar zijn idee, de kijker kan er iets heel anders in zien en kan zijn fantasie laten gaan.

De omgeving van Haaksbergen heeft een rijk en divers aanbod aan kunst en cultuur. Hier kan nieuw talent zich ontwikkelen, waar steeds meer Haaksbergenaren en bezoekers in ons dorp van genieten. De cultuurmakers en kunstenaars hebben allemaal hun eigen verhaal, maar vooral werken ze vanuit een passie, die zichtbaar is in hun kunstwerken.

Ideeën werkt hij uit tot in detail, maakt schetsen om zijn creatie vorm te geven en laat (bijna) niks aan het toeval over. Soms gebeurt onverwacht een mooie aanvulling op het verhaal dat in de foto tot uitdrukking komt.
Hij fotografeert al vanaf zijn twaalfde en is nu al een poosje de pensioenleeftijd gepasseerd, maar deze rasechte kunstenaar gaat door met zijn grote liefde: de conceptuele fotografie.

Henk werkt vaak samen met zijn vrouw, die meekijkt of “het plaatje klopt”. Naast het maken van eigen werk, geeft hij lezingen en lessen in fotografie. Het is een vak, dat blijft ontwikkelen. Wat er al mogelijk is met AI, is wonderbaarlijk, een extra stuk gereedschap, noemt Henk het. Het is toch de kunstenaar die het resultaat maakt, en niet de techniek die is toegepast.

Kijk voor meer informatie op de website van Henk Berends

Kijk voor meer informatie op de website van de Kunstmarkt Haaksbergen

Kijk voor meer cultuurmakers op de website van de Cultuur Coalitie Haaksbergen

Meer over cultuur in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera: Johnny Nassar
Interview: Constance van Wolferen
Montage: Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet