VIDEO Cultuurmakers – Lian Smit als Miss Beauty of Overijssel

Lian Smit zit in de finale van de Miss Beauty of Overijssel verkiezing. Dat wordt een spannende dag voor haar op 19 maart.

Lian Smit, 17 jaar, komt uit de Sint Isidorushoeve. Zij werd gescout in 2022, hierna mocht ze de voorselectie overslaan en werd meteen doorgestuurd naar de casting. Voor de verkiezing zijn er fotoshoots en een catwalk training. Maar het gaat niet alleen om make-up en jurken, ze hebben namelijk ook sportlessen.

Toen ze benaderd werd om mee te doen aan deze wedstrijd hoefde ze niet lang na te denken. Het is namelijk een wedstrijd waar een goed doel aan is gekoppeld, de Linda Foundation. Deze maakt zich sterk voor kinderen die opgroeien in gezinnen die het niet al te breed hebben. In Nederland groeit één op de negen kinderen op in armoede.

Lian hoopt nu dat zoveel mogelijk mensen haar gaan steunen: “Ik ben er trots dat ik tijdens de finale mezelf mag presteren, vooral ook omdat ik zelf al jaren rondloop met een beperking. Ik ben zwaar hypermobiel en heb reumatische klachten. Ik hoop dat jonge meiden gewoon doen waar ze gelukkig van worden, net als ik en dat ze zich door niets of niemand zomaar laten tegenhouden.”

Kijk voor meer informatie over het goede doel op de website van Linda Foundation

Kijk voor meer cultuurmakers op de website van de Cultuur Coalitie Haaksbergen

Kijk meer video’s uit Haaksbergen

Meer over cultuur uit Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera en montage: Matthijs Prins
Interview: Christa Wensink
Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet