VIDEO Cultuurmakers – Anna van Pelt

De mooiste kunstwerken ontstaan terwijl Anna van Pelt knipt, plakt en schuift en zich laat inspireren door natuur en universum.

Haaksbergen heeft een rijk en divers aanbod aan kunst en cultuur. Hier kan nieuw talent zich ontwikkelen, waar steeds meer Haaksbergenaren en bezoekers in ons dorp van genieten. De cultuurmakers en kunstenaars hebben allemaal hun eigen verhaal, maar vooral werken ze vanuit een passie, die zichtbaar is in hun kunstwerken.

In de kleine woning van Anna staat alles op zijn plaats en is zelfs haar werkplek geordend. Ze wil ook graag weten wat er gevraagd wordt in het kunstenaarsportret. Dit in tegenstelling tot haar manier van werken, dan gaat ze helemaal op haar gevoel af en kan ze helemaal opgaan in mooie kleurencombinaties en lijnenspel. Ze weet dan ook niet van te voren wat het resultaat van haar collage gaat worden.

Anna van Pelt zoekt naar surrealistische combinaties, bizar vaak, maakt vooral wat ze zelf wil en is helemaal blij als iemand anders haar werkt ook mooi vindt.

Voor haar collages gebruikt ze nooit digitale technieken, ze vindt de ontwikkelingen en mogelijkheden wel heel boeiend, maar ze werkt het liefst met haar handen, een schaar en lijm.

Studio Naan is het bedrijfje dat Anna is begonnen. Hiermee voert ze commerciële opdrachten uit op gebied van o.a. grafisch ontwerp en interieur design.

Kijk voor meer informatie op de website van Studio Naan

Kijk voor meer informatie op de website van de Kunstmarkt Haaksbergen

Kijk voor meer cultuurmakers op de website van de Cultuur Coalitie Haaksbergen

Meer Video’s uit Haaksbergen

Meer over Cultuur in Haaksbergen

Camera: Johnny Nassar
Interview: Constance van Wolferen
Montage: Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet