VIDEO Cultuurmakers – Marianne Appels

Veel van de gedetailleerde tekeningen van Marianne Appels bestaan uit 1 enkele lijn.

Haaksbergen heeft een rijk en divers aanbod aan kunst en cultuur. Hier kan nieuw talent zich ontwikkelen. Steeds meer Haaksbergenaren en bezoekers in ons dorp genieten van cultuur.

In Haaksbergen en de omgeving zijn veel cultuurmakers en kunstenaars actief. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal, maar vooral werken ze vanuit een passie, die zichtbaar is in hun kunstwerken.

Zou ik dat ook kunnen tekenen? Deze vraag komt heel regelmatig op bij de van oorsprong Brabantse Marianne Appels. Tijdens een wandeling, het boodschappen doen en de verdere dagelijkse dingen registreert haar brein van alles. Vervolgens duikt ze thuis in Haaksbergen graag haar atelier in waar de mooiste kunstwerken ontstaan.

Veel van haar gedetailleerde tekeningen bestaan uit 1 enkele lijn. Haar ‘silly people’ kom je in veel van haar tekeningen tegen. Tijdens de pandemie heeft ze daar een boekje vol mee getekend! Heel herkenbare situaties kom je tegen uit die periode.

Maar het grote werk gaat ze inmiddels ook niet uit de weg. Ademloos kun je je verliezen in alle piepkleine details.
Van bruine bonen wordt Marianne echt niet vrolijk maar worstenbroodjes… daar mag je haar voor wakker maken!

Over Kunstblik

Kunstblik is een initiatief van twee Haaksbergse kunstenaars, Erik Loman en Jolanda Bouwmeesters. Met hun kunstblik, een oldtimer volkswagenbus, rijden ze door Haaksbergen en omgeving om een blik op de plaatselijke kunstenaars (in de ruimste zin van het woord) te werpen. Ze vragen de kunstenaars op soms ludieke wijze het hemd van het lijf. Op deze manier zetten zij kunstenaars en hun werken in de spotlights die ze verdienen. Het duo sleept ook altijd een topfotograaf, Conan Street Photography, mee die een verassend flitsende fotoreportage van het geheel maakt.

Kijk voor meer informatie op de website van Marianne Appels

Kijk voor meer informatie op de facebook pagina van Marianne Appels

Kijk voor meer cultuurmakers op de website van de Cultuur Coalitie Haaksbergen

Kijk meer video’s van Kunstblik

Meer over cultuur in Haaksbergen

Kijk video’s over Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Interview: Jolanda Bouwmeesters en Erik Loman
Montage en tekst: Jolanda Bouwmeesters
Foto’s: Conan Street Photography
Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet