VIDEO Cultuurmakers – Ingrid Bouman

Ingrid Bouman ziet zichzelf, bescheiden als ze is, niet als kunstenaar maar wij van kunstblik weten nu inmiddels wel beter.

Haaksbergen heeft een rijk en divers aanbod aan kunst en cultuur. Hier kan nieuw talent zich ontwikkelen, waar steeds meer Haaksbergenaren en bezoekers in ons dorp van genieten. De cultuurmakers en kunstenaars hebben allemaal hun eigen verhaal, maar vooral werken ze vanuit een passie, die zichtbaar is in hun kunstwerken.

Met hout en haar! Met beiden weet deze stoere vrouw wel raad. Ingrid Bouman ziet zichzelf, bescheiden als ze is, niet als kunstenaar maar wij van kunstblik weten nu inmiddels wel beter. We treffen een prachtige, welbespraakte, innemende vrouw met twee grote passies. Knippen en draaien! En dat draaien doet ze aan de draaibank.

Van ruw hout maakt ze de mooiste dingen. Wat ooit begon als een opknapbeurt voor haar keukenkastjes is uitgelopen tot een stuk vakmanschap, of beter gezegd, vakvrouwschap. Ingrid hanteert inmiddels de beitels net zo makkelijk als de kappersschaar. En dat doet ze met heel veel plezier en nog meer passie. Wij van kunstblik worden daar blij van. Wat was het leuk om even te mogen kijken hoe ze dat allemaal doet!

Over Kunstblik

Kunstblik is een initiatief van twee Haaksbergse kunstenaars, Erik Loman en Jolanda Bouwmeesters. Met hun kunstblik, een oldtimer volkswagenbus, rijden ze door Haaksbergen en omgeving om een blik op de plaatselijke kunstenaars (in de ruimste zin van het woord) te werpen. Ze vragen de kunstenaars op soms ludieke wijze het hemd van het lijf. Op deze manier zetten zij kunstenaars en hun werken in de spotlights die ze verdienen. Het duo sleept ook altijd een topfotograaf, Conan Street Photography, mee die een verassend flitsende fotoreportage van het geheel maakt.

Kijk voor meer informatie in de facebook groep ‘Ingrid’s hout passie’

Kijk voor meer cultuurmakers op de website van de Cultuur Coalitie Haaksbergen

Kijk meer video’s van Kunstblik

Meer over cultuur in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera: Erik Loman
Tekst en montage: Jolanda Bouwmeesters
Foto’s: Conan Street Photography
Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet